Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - طی چند سال اخیر شاهد تغییری اساسی در روند تولید تصاویر بوده ایم. در همین راستا، ورود و رشد یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی پرسش هایی را در مورد نحوه تکامل و توسعه فرایندهای خلاق از طریق فناوری ایجاد کرده اند.

سامانه هایی مانند دال-ئی (DALL-E)، دال-ئی 2 (DALL-E 2) و میدجرنی (Midjourney) برنامه های هوش مصنوعی هستند که برای ایجاد تصاویر بر مبنای توضیحات متنی با استفاده از مجموعه داده شکل گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از این سامانه ها طیف متنوعی از قابلیت ها مانند ایجاد جنبه های انسانی برای حیوانات و اشیا، ترکیب مفاهیم نامرتبط به روش های قابل قبول، و اعمال دگرگونی های مختلف در تصاویر در دسترس قرار گرفته اند.

دال-ئی و سامانه های مشابه می توانند تصاویر قابل قبولی را بر اساس جملات ارائه شده تولید کنند. برنامه ای مانند دال-ئی برخی از قابلیت های یک موتور رندر سه بعدی را دارد، اما تفاوت در ماهیت ورودی ها نهفته است. اطلاعات ورودی برای رندر سه بعدی باید با جزئیات کامل و دقیق مشخص شوند، در شرایطی که سامانه ای مانند دال-ئی اغلب قادر است خود جاهای خالی را پر کرده و به جزئیات دقیق برای ارائه خروجی نهایی نیاز ندارد.

خلق تصاویر مبتنی بر متن با کمک هوش مصنوعی

سامانه دال-ئی و دال-ئی 2 محصول آزمایشگاه پژوهشی اُپنایآی (OpenAI) مستقر در سانفرانسیسکو، آمریکا هستند. به عنوان نمونه، شما می توانید به این سامانه هوش مصنوعی جمله "کوآلا در حال وارد کردن توپ در حلقه بسکتبال است" را ارائه کنید تا بر اساس آن تصویری واقعی از حیوانی که به سمت حلقه بسکتبال پریده است، تولید شود.

هوش مصنوعی این سامانه همچنین می تواند عکس های موجود را با جایگزین کردن تصاویر داخل آن ویرایش کند. به عنوان نمونه، اگر برای عکس یک سگ عبارت "گربه ناز" را تایپ کنید، دال-ئی 2 تصویر سگ را به یک بچه گربه تبدیل می کند.

دال-ئی 2 از طریق یادگیری ماشینی نه تنها می تواند آنچه را که درون یک تصویر است را تشخیص دهد، بلکه می تواند برای تکرار آن تلاش کند.

شرکت اُپن‌ای‌آی نخستین نسخه از برنامه دال-ئی را در ژانویه 2021 معرفی کرد. نسخه دوم این برنامه در سال 2022 معرفی شده و برای ارائه تصاویر با دقت بیشتر و کیفیت هنری با وضوح بالاتر ارتقا یافته است.

دال-ئی 2 حتی می تواند از مواردی که از نظر فنی در دنیای واقعی وجود ندارند، خروجی تصویری ارائه کند. به عنوان نمونه، اگر جمله "میمون مالیات پرداخت می کند" را تایپ کنید، هوش مصنوعی برنامه به اندازه ای هوشمند است که تصویر حیوانی روبروی یک رایانه را ایجاد کند، حتی اگر با چنین تصویری طی فرایند آموزش مواجه نشده باشد.

به گفته سم آلتمن مدیرعامل اُپن‌ای‌آی، دال-ئی نشان می دهد که هوش مصنوعی قادر به ارائه کار خلاقانه است. اما در شرایطی که نقاط مثبت چنین برنامه ای جالب توجه و خوب هستند، این مدل به اندازه ای قدرتمند است که تصور جنبه های منفی نیز برای آن آسان است.

اگرچه آلتمن به جنبه های منفی اشاره ای نداشته است، اما موارد پیشین نشان داده اند که دیپ‌فیک های افراد که توسط هوش مصنوعی خلق شده اند می توانند برای نشر تبلیغات و گمراه کردن مردم استفاده شوند.

کمک فناوری به فناوری

از برنامه های هوش مصنوعی مانند دال-ئی می توان برای خلق تصاویر مختلف از جمله پرتره های انسان استفاده کرد. اما این پرتره ها همواره بی نقص نیستند و اشکلاتی مانند بدشکلی در برخی قسمت های صورت در آنها وجود داشته یا تصاویر شبیه به یک نقاشی به نظر می رسند تا عکس. از این رو، تصویر نهایی می تواند حالتی غیر واقعی به خود بگیرد.

برای رفع این مشکل نیز می توان از ابزار ویژه ای که توسط مرکز پژوهش کاربردی (ای ‌آر ‌سی) شرکت تنسنت برای ترمیم صورت در تصاویر ارائه شده است، استفاده کرد. این ابزار ترمیم صورت ظاهری واقعی‌تر به پرتره های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی می بخشد. این ابزار تعادل خوبی بین واقعی بودن و وفاداری به تصویر اصلی را ارائه می کند.

تماشاخانه قطعنامه محیط زیستی سازمان ملل و ایران که رای عجیبی داد/ وقتی برای محیط زیست متحد نباشیم... (فیلم) ببینید| پخش روزانه سرود ملی اوکراین هنگام سرریز سد 100 ساله ایماترای فنلاند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد

رئیس سازمان غذا و دارو درباره روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی غذا و دارو، سید حیدر محمدی در خصوص تأمین داروی بیماران تالاسمی اظهار کرد: چند سالی است که با مشارکت انجمن تالاسمی و متخصصین خون و آنکولوژی روند تأمین داروی این بیماران با استفاده از داروهای تولید داخل بهبود یافته است.

وی با اشاره به اینکه تمامی داروهای بیماران تالاسمی در کشور تولید می‌شود، افزود: با توجه به تقاضای برخی بیماران و تفاوت اثربخشی روی آنها، بخشی از سهمیه تأمین داروی این بیماران از مسیر واردات صورت می‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان داروهای وارداتی بیماران تالاسمی افزایش چشمگیری داشت که با تلاش بانک مرکزی و تأمین ارز، تأمین دارو نیز انجام شد؛ امسال نیز امیدواریم که با کمک بانک مرکزی و تأمین ارز مورد نیاز، داروی این بیماران را تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید و واردات داروی بیماران تالاسمی رشد خوبی داشته است، گفت: بخشی از هزینه‌های داروی این بیماران توسط بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج تقبل می‌شود تا بیماران دغدغه‌ای برای تأمین دارو نداشته باشند.

محمدی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، اضافه کرد: برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم، از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبودهای مقطعی همین محدودیت‌های بین‌المللی است. در سازمان غذا و دارو به صورت مستمر هر مسیری را برای تأمین داروی بیماران سپری کرده و تلاش می‌کنیم در حد نیاز افرادی که نسبت به داروی داخلی حساسیت دارند به داروی وارداتی نیز دسترسی داشته باشند.

وی در خصوص تأمین داروی بیماران خاص اظهار کرد: داروی بیماران خاص به صورت مستمر تأمین می‌شود، اما داروی بیماران نادر داروهایی هستند که بعضاً هزینه‌اثربخشی آنها به اثبات نرسیده است و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود. عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبودها بحث تولید داخل و نمونه خارجی مطرح باشد که طبیعتاً مکلف هستیم داروهایی که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده را مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

کد خبر 751461

دیگر خبرها

  • ایکس از گراک برای خلاصه اخبار تولید شده توسط هوش مصنوعی استفاده می‌کند
  • چگونه اپل می‌تواند آیفون 16 را به یک ارتقاء ضروری تبدیل کند
  • هوش مصنوعی میتواند نقاشی جعلی را تشخیص دهد
  • هوش مصنوعی به فوتبال ایران می‌آید؛ دوره‌ای فشرده برای مربیان برگزار شد
  • هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی را شناسایی کرد
  • بهترین سایت‌های خارجی برای خرید با پرفکت مانی کدامند؟
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود